Nooit meer eten

Nooit meer eten

Gepost op 13 mei 2015 | door: Jolien Marinus

Wat maken de vrouwen achter Wind Publishing zoal mee in hun leven? Wekelijks plaatsen wij een blog waarin een Wind-dame ervaringen deelt op het gebied van passie, vriendschap, gezondheid en liefde. Deze week is het de beurt aan onze online redactie stagiaire Jolien Marinus. 3 dagen detoxen. Hoe ging dat haar af?

#Nooitmeereten

‘Laten we gaan detoxen!’ riep mijn huisgenootje enthousiast. En omdat ik best experimenteel ben ingesteld, stemde ik in. We vonden een goedkope, 3-daagse sapkuur en planden een datum (waarop we niet bij elkaar in de buurt waren). En afgelopen donderdag 7 mei was het zover: 3 dagen lang 4 sapjes per dag en meer niet. Eitje, dat doen wij wel even.

En de eerste dag was dat eitje het enige waar ik aan kon denken. ’s Ochtends begon een collega over hoe heerlijk ze had ontbeten met een zachtgekookt eitje -4,5 minuut koken- en vanaf dat moment kon ik dat zachtgekookte eitje niet meer uit mijn hoofd zetten. Ik smachtte naar het uitlepelen van de veel te glibberige, op snot lijkende lekkernij. Ik zou ook genoegen nemen met de iets bewerkelijkere variant: een gebakken eitje op een broodje met spek en kaas. Het bizarre? Ik houd helemaal niet van ei! Nog nooit heb ik vrijwillig een eitje naar binnen gewerkt. Normaal gesproken loop ik alleen warm voor dropjes, koekjes en chocolade. Later las ik dat wanneer je lichaam een tekort heeft aan eiwitten je automatisch zin krijgt in, jawel, ei. Makes sense…

Een tip als je begint met een de sapkuur is om in het weekend te starten, of in ieder geval als je niet druk bent. Ik begon op donderdag, had twee dagen stage voor de boeg en twee flinke deadlines. En geloof me: als een collega dan tegenover je Maria kaakjes weg zit te werken, is dat écht niet makkelijk. Als een dood vogeltje hing ik, energieloos, achter mijn bureau. Mijn sjaal omgeslagen omdat ik het verschrikkelijk koud had. Nog maar een sappie met de vreselijke nasmaak van gember achterover werken dan maar…

De derde en laatste dag was mijn lichaam brak. Alsof ik flink had zitten zuipen -dat had ik natuurlijk ook in zekere zin- en veel te laat naar bed was gegaan. Drie dagen lang heb ik gehunkerd naar voedsel. Gesnakt naar een nachoschotel met kaas, crackers met kaas, zalmsalade met kaas, een broodje ei met kaas en spek… En vandaag was het eindelijk zo ver. Ik mocht weer eten. En heel eerlijk? Toen ik twee crackers (met kaas), liters thee, een broodje hamburger en chocolade naar binnen werkte, was ik een beetje teleurgesteld. Oké mijn energielevel was iets hoger, maar het smaakte lang niet zo lekker als ik had verwacht. En of de detox werkt? De twee kilo die ik was afgevallen heb ik er inmiddels al weer aan gegeten en mijn pukkelige huid begint ook alweer te verschijnen.

Tags:

Reageer op dit bericht