Multitasken, hoe doe je dat?

Multitasken, hoe doe je dat?

Gepost op 5 februari 2015 | door: Yuyan Vuurmans

Vlug schuif ik een ‘restje’ witte rijst van gisteren naar binnen. Wat héérlijk dat ik vanavond niet hoef te koken en lekker goedkoop ook. Korte berekening: ik rekende gister 13 euro af bij de afhaal Indonees, dus eigenlijk heb ik voor 6,50 gegeten vandaag. JIPPIE! Het lukt mij zelf nog niet eens om voor dat geld een fatsoenlijke maaltijd te koken, bedenk ik me.

Vlug ruim ik de vaatwasser uit en ren ik naar boven met een grote knot op mijn hoofd. Bah, er moet gestreken worden. Ik trek de witte was van het rek en begin aan deze slopende opdracht. Mijn aandacht wordt vervolgens getrokken door alle hangende kleding in mijn kast. Wat een ellende. Ik hang mijn bergen met kleding allemaal netjes op volgorde en op kleur. Al strijkend bedenk ik me wat ik hierna allemaal nog moet doen: lunch klaarzetten voor morgen, nog even gauw stofzuigen, vuilnis buitenzetten en last but not least, DWEILEN…. Ik besluit mijn turboknop aan te zetten en met een beetje geluk, plof ik anderhalf uur later geteisterd op de bank om erachter te komen dat ik de badkamer per ongeluk ben vergeten, maar die sla ik even lekker over.

Potverdikkie, het is inmiddels al tien uur, ik heb alleen gegeten en een beetje opgeruimd. Ik kijk naar buiten en vraag me af hoe ál die andere vrouwen dit doen. Ik bedoel: ik ben best een slimme meid en met de nodige organisatie lukt het me prima om mezelf elke dag te voeden en te voorzien van schone kleding, maar hoe doen moeders dit dag in, dag uit?! Als moeder moeten er meerdere monden gevoed worden, zijn er minstens dubbel zoveel sokken die je in elkaar moet proppen, moet je minimaal het dubbele aantal boodschappen inslaan en ben je verplicht om de zooi van je kids en geliefde op te ruimen, om nog maar te zwijgen over het feit dat je je kind(eren) naar sport/school/vriendjes/vriendinnetjes moet brengen. HOE DAN?!

Is er dan überhaupt nog ruimte om te praten over het liefdesleven van je vriendinnen? Kun je de frustraties binnen je eigen relatie nog aan? En het belangrijkste: hoeveel uurtjes slaap moet je nu eigenlijk ècht inleveren?

Ik vraag me af hoe ik die situatie voor mijzelf zou organiseren. Want naast je (fulltime) job komt het er eigenlijk op neer dat je jezelf als supermom in ten minste 10 stukjes moet verdelen en is het in principe ongebruikelijk dat hierover wordt geklaagd. Anyway, supermom word je vast niet in één keer. Heel geleidelijk zal er elke keer een stukje verantwoordelijkheid bijkomen en waarschijnlijk wen je keer op keer weer aan een nieuwe situatie met bijbehorende verantwoordelijkheden. Het mag dan nog even duren voordat ik die ful-fulltime job op me zal nemen en waarschijnlijk lach ik deze bezorgdheid over een jaar of 10 heel hard weg.

Zelf ben ik 22 jaar en eigenlijk is het leven van een 22-jarige onbezorgd. Je gaat en staat waar je wilt, eet wat je wilt en mag zelfs al je centjes uitgeven aan hetgeen je zelf leuk of lekker vindt….
Ik sta op, pak m’n telefoon en moet nog even gauw mijn moeder bellen, om te vragen hoe het met haar gaat. Want wat een enorm respect heb ik voor mijn eigen supermom!!

Tags:

Reageer op dit bericht