Geluk

Geluk

Gepost op 10 december 2014 | door: Linda Timmers

We zijn allemaal op zoek naar geluk

Ultiem geluk is moeilijk te bereiken, omdat er veel factoren zijn die hier invloed op uitoefenen. De perfecte baan, een leuke vriendengroep of een fantastische relatie; het is niet genoeg wanneer er geen balans is tussen deze factoren. Soms is deze balans vrijwel onmogelijk te bereiken, en is de belangrijkste vraag waar onze prioriteit ligt. Verkies je een uitdagende job boven het wonen in de stad waar je hart ligt? Verhuis je naar een verre liefde of blijf je veilig in de buurt van familie en vrienden?

Op televisie komen regelmatig mensen voorbij die de halve wereld afreizen om bij die ene speciale persoon te zijn. Mensen die hemel en aarde bewegen om hun dromen op het gebied van werk of vrije tijd waar te maken. Hoewel de mogelijkheden inderdaad eindeloos lijken, wordt het vaak pijnlijk duidelijk dat er toch offers gemaakt moeten worden die de balans volledig verstoren. Dit kan tot gevolg hebben dat we ervan weerhouden worden om alles op alles te zetten voor datgene dat ons volledig gelukkig maakt.

Ook ik ben op zoek naar geluk, over slechts 5 weken ruil ik het mooie Amsterdam in voor Tasmanië, om een nieuwe toekomst op te bouwen met de liefde van mijn leven. Geen Grenzeloos Verliefd-rituelen, slechts de beslissing om er maar gewoon voor te gaan. Hoewel ik weet welke avonturen er in het verschiet liggen, is het onbehagelijke gevoel toch moeilijk te negeren. Ik weet immers ook wat ik achterlaat; het mooiste appartement in de hele stad, met ‘s werelds beste huisgenoot. De liefste vrienden en de schattigste katten. Eerlijk gezegd was ik praktisch gelukkig met de dingen zoals ze al die tijd waren. ‘Waarom dan toch weggaan’, was de vraag die velen mij stelden. Uiteraard heb ik hier zelf ook lang over na moeten denken, maar het feit dat ik eindelijk zo dicht bij mijn soulmate zal kunnen zijn weegt zwaarder dan het idee dat ik veel, heel veel achter zal laten in ons kikkerlandje. Of dit over een jaar nog steeds zo is? De tijd zal het leren, maar ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. 

Tags:

Reageer op dit bericht