De zoektocht naar geluk – een interview met Wendy van Dijk

De zoektocht naar geluk – een interview met Wendy van Dijk

Gepost op 17 december 2014 | door:

Wat kunnen we in het jaar 2015 allemaal verwachten?
"Véél! We gaan vol door met waar we mee bezig waren, met The Voice (kids), Obese en Moordvrouw, daarnaast ga ik met kinderarts Hugo Heymans zieke kinderen helpen in Diagnose Gezocht én ga ik met Johnny de Mol een nieuwe talentenshow doen met óók weer kinderen. Ik heb daar zo’n zin in! En natuurlijk gaan we online en via mijn blad op zoek naar geluk!” 

Wie ga je betrekken bij het vinden van geluk?
“Iedereen die met mij mee wil in de zoektocht. Mensen die het echt nodig hebben, maar ook mensen die het echt willen delen en anderen op bewonderenswaardige wijze inspireren, steunen, laten lachen. Het barst van de mensen die geweldig werk doen, waar je een enorme boost aan energie van krijgt. Als ik naar mezelf kijk:  de zoektocht naar geluk is een lastige geweest. Vallen en opstaan. Van alleenstaande moeder naar samengesteld gezin. Maar ook: hoe verwerk je het verlies van een ouder? Mijn levenslessen. Zoals iedereen die heeft. Juist daarom wil ik deze zoektocht graag delen. Wellicht kan ik helpen met de zoektocht van anderen, misschien kunnen we elkaar helpen? Want hoe hou je dat geluk vast? Hoe blijf je wel lang en gelukkig met elkaar? Niet alleen op liefdesvlak maar ook op het gebied van gezin, gezondheid en werk?”

Hoe is het idee tot stand gekomen?
“Ik zat al heel lang hiermee in mijn hoofd, maar kreeg steeds meer de behoefte er iets mee te doen. Ook als een tegengeluid voor al dat negatieve, al dat cynisme. Het nieuws en alle duiding van het nieuws zit zo vol met narigheid en hakken en zagen, ik snak naar positivisme, elkaar helpen, soms maar met een heel klein gebaar, maar gewoon: sámen ervoor gaan, elkaar helpen. Ik merk steeds weer dat áls iemand dat positieve tegengeluid geeft, er een golf aan steun komt, dat mensen het als een verademing ervaren. Blijkbaar hebben heel veel mensen die behoefte. Even aandacht voor elkaar, even lief zijn voor elkaar, even die helpende hand, dat filmpje delen waardoor je even flink moet lachen. Dat doet al zo veel! Daar moest ik iets mee. Hoe cool is het dan dat te doen met een eigen platform?”

Waarom wil je graag bijdragen aan een gelukkiger Nederland?
“Heel simpel: van delen word je zelf ook weer gelukkiger. Dat benadruk ik ook steeds, dat delen, dat samen. Laten we  sámen proberen om waar we kunnen dingen te draaien naar het positieve en elkaar inspireren met hoop, kracht, liefde, tips, info en ontspanning. En zo heel Holland een beetje happier te maken.”

Vertel eens wat meer over de eerste editie van het magazine?
“Het thema is liefde, familie en vriendschap. Het zit bomvol tips, prachtig vormgegeven rubrieken, alles in een zachte, liefdevolle sfeer. Maar ook stoer en romantisch; ik ben erg van de actie en het ‘kom maar op’. Ik geef veel van mezelf bloot; niet alleen staat er een heel dierbare reportage over mijn huwelijk met Erland in, maar ook heb ik diepe gesprekken met Estelle Cruijff over de liefde en met Ilse DeLange en Irene Moors over onze geliefde, overleden vaders. Daarbij hebben we flink wat gelachen én gejankt.”  

Welke onderwerpen komen zeker terug volgende editie?
Het blad is opgebouwd uit vier hoofdstukken die alle vier staan voor een voorwaarde voor geluk. Liefde, familie & Vriendschap is de eerste. Mooi & Gezond, Vrijheid & Ambitie en Geven & Ontvangen zijn de andere hoofdstukken. Die keren in alle edities terug. Het tweede nummer komt aan het begin van de lente uit, en krijgt als hoofdthema ‘nieuwe energie’. Daar hebben veel mensen behoefte aan op dat moment. Het blad zal bruisen en inspireren om je werk, je huis, je lijf, je geest, je garderobe, je relaties, en je ambities een oppepper te geven. Daarbij keren vaste rubrieken terug zoals ‘Beste vrienden’, ‘Wendy geeft weg’, ‘Het ochtendritueel van’, ‘koken met Herman’ en ‘Lessen in geluk’. Ook laten we telkens een ‘Goeddoener aan het woord’; iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor een mooiere wereld.

Wat kunnen we van de online campagne verwachten?
Wendyonline.nl is een online magazine met dagelijks nieuwe updates. We brengen goed nieuws, tips, adviezen voor een beter en gelukkig leven. Dat vullen we aan met heerlijke ‘feel good’ content, zoals uittips, recepten, boekrecensies en interviews. Wendyonline belooft een heerlijke website te worden, waar je dagelijks terecht kan voor een dosis positiviteit en inspiratie. En dat doen we ook op social media – Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest. Daarnaast is Wendy het eerste blad waar echt muziek in zit, met lekkere playlists op Spotify en een eigen youtubekanaal met filmpjes.

Krijgen we ook veel van jou zelf te zien?
 “Ja, heel veel. Ik vind ook dat het moet. Als je wilt delen, kun je jezelf niet verstoppen. Wil ik ook niet. Ik hoop oprecht dat ik mensen een steuntje kan geven door mijn ervaringen te delen. Overigens niet alleen ik, ook Erland, mijn lieve man, komt in het eerste blad met een tweegesprek met zijn vader, Hans. Dat is ook zo’n bijzondere, inspirerende man!”

Wat maakt jou het meest gelukkig?
Geluk zit voor mij echt in de kleine dingen. Mijn gezin, het samen zijn, vrije tijd met elkaar doorbrengen. Maar daarnaast ook het werk wat ik doe! Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk. Maar ook dat ik na mijn werk thuiskom, en ontspannen met mijn gezin kan doorbrengen. Ik verheug mij op de kerstvakantie, dan gaan we fijn met z’n allen op vakantie. Dat wordt echt genieten.

 

Tags:

Reageer op dit bericht