De romantiek van Valentijnsdag

De romantiek van Valentijnsdag

Gepost op 12 februari 2015 | door: Marike Bijlsma

Valentijnsdag? We vinden het vaak maar een commercieel gebeuren. Maar ondertussen zoeken we massaal naar een romantische date of verwachten we op zijn minst rozen en chocolade van onze partners. Maar is dat wel zo realistisch? 

Vorig jaar zaten mijn vriend en ik met Valentijn te eten in ons favoriete restaurant. Lekker eten combineren met min of meer verplichte romantiek, simpel. Dit jaar loopt het iets anders, want sinds 10 maanden zijn mijn vriend en ik niet alleen een stel, maar ook een gezin. Waar we eerst elke week samen een nieuwe hotspot ontdekten, staan we nu in de keuken om hutspot en andere groenteprakjes te maken voor ons zoontje. Waarna de resten wortel terug te vinden zijn in mijn decolleté. Erg romantisch. 

Romantische momenten met een baby zijn schaars, maar uiteindelijk creëer je die momenten zelf. Je moet er misschien wat meer moeite voor doen of sneller accepteren dat een moment als romantisch bestempeld kan worden. Je kunt wachten op het moment dat de agenda’s het toelaten om samen weer eens uit eten te gaan, maar samen in de keuken staan na een lange dag werken kan ook een romantisch moment zijn. Als je maar geen bonje maakt over wiens beurt het was om de vaatwasser uit te ruimen...

Uiteindelijk maakt het niet uit of je nou op 13 februari een bosje bloemen krijgt of op 15 februari uit eten gaat (waarschijnlijk is het dan nog minder druk ook). Het gaat er om dat je beseft dat het romantische moment er is voordat het voorbij gaat. Want liefde groeit met aandacht. 

En voor de mannen die meelezen: het verrassingseffect is belangrijker dan het moment zelf.

 

Marike Bijlsma is freelance online redacteur bij WENDY en eigenaar van mamalifestyle.nl. 

Tags:

Reageer op dit bericht