8 vragen aan Jolien

8 vragen aan Jolien

Gepost op 16 maart 2015 | door: Jolien Marinus

Sinds 1 februari is Jolien Marinus stagiaire bij Wind Publishing. Ze versterkt de online webredactie voor wendyonline.nl. Jolien zit in het derde jaar van de studie journalistiek in Zwolle. Naast haar studie is ze hoofdredactrice van het blog zeihij.nl en onderdeel van het studentenbedrijf verhaalhalen.nl. Om kennis te maken met Jolien, vult ze de volgende zinnen aan.

Ik loop stage bij Wind Publishing omdat ik creatief en ondernemend ben. Tijdens het eerste gesprek had ik het gevoel dat die eigenschappen goed passen bij Wind Publishing en dat ik me hier verder kan ontplooien. Tot nu toe blijkt dit inderdaad zo te zijn!

Later wil ik creativiteit kwijt kunnen in een standaard ‘huisje, boompje, beestje’-leven. Ik zou graag kinderen willen, een fijn huis en een hond. Maar ik hoop ook dat ik dingen kan blijven creëren, mezelf kan blijven ontwikkelen en werk kan vinden binnen mijn vakgebied.

Je kunt mij wakker maken voor een goed gesprek met een kop thee (of wijn).

Ik krijg plaatsvervangende schaamte van de ongemakkelijke stiltes bij Boer zoekt Vrouw.

Het beste boek dat ik ooit las is het boek ‘Birk’ van Jaap Robben. Sinds ik het heb gelezen, heb ik het gevoel dat het achterliet niet meer losgelaten. De eenzaamheid in het boek is aangrijpend en heel beklemmend. Zijn gedichtenbundels voor kinderen zijn trouwens ook een aanrader, als je van iets luchtigers houdt.

In een volgend leven wil ik dagboeken bijhouden! Zoveel kleine details die eerder niet belangrijk leken, doen er nu heel erg toe. Ik heb wel veel dagboeken, maar ze staan vooral vol met lege pagina’s, tekeningetjes en verzonnen verhaaltjes.

My guilty pleasure is: series kijken terwijl ik repen chocolade wegwerk. En als ik eenmaal begin aan een serie kijk ik ook 5 seizoenen binnen 4 maanden…

Mijn levensmotto: altijd eerlijk en oprecht zijn naar de mensen om je heen. 

Tags:

Reageer op dit bericht