• 18/12

  2018

  Rivka

  Rivka

  Debuutroman van Femmetje de Wind

  RIVKA is de debuutroman van Femmetje de Wind. Haar speech bij de lancering van het boek publiceren we deze week als blog op onze site.  

  "Lieve aanwezigen, dit is een heel bijzonder moment voor mij, niet zozeer vanwege  het feit dat ik mijn boek hier vandaag in deze oude synagoge presenteer, maar vooral omdat er een deel van mij zichtbaar wordt, een deel dat lang niet zichtbaar is geweest. Maar nu is dat moment gekomen waarop ook dat deel het licht mag zien. Ik mag vandaag iets laten zien dat heel wezenlijk bij mij hoort, maar lang onderbelicht is gebleven."

  LEES MEER

  Tags:

 • 12/02

  2018

  Deze boeken wil je lezen!

  Deze boeken wil je lezen!

  Herken je dat? Die behoefte om ECHT weer eens te verdwijnen in een goed boek. Voordat je gaat slapen lekker tot rust komen door een meeslepend, goed of bijzonder verhaal. Klinkt toch een stuk beter dan kansloos zappen of het – voor de zoveelste keer – checken van je Facebookpagina?! Maar herken je het ook, dat je vaak ingehaald wordt door de waan van de dag en dat de lijst met toppers die je nog wilt lezen steeds langer wordt? No more excuses! Tijd voor een goed boek.

  Pak je moment: voor het slapen gaan, in je luie stoel of op vakantie. Lezen is fijn, lezen is ontspannend, lezen is goed voor je! Om je een heleboel uitzoekwerk te besparen, het is immers niet rustig geweest in ‘boekenland’, hebben we acht ‘must reads’ voor je op een rijtje gezet. Kun je mooi gelijk aan je momentje van rust en bezinning beginnen.

  LEES MEER

  Tags:

 • 11/04

  2016

  Gelukkig werken mét ambities, kan dat eigenlijk wel?

  Gelukkig werken mét ambities, kan dat eigenlijk wel?

  Op het WindPublishing blog laten we vrouwelijke ondernemers aan het woord. Deze week Juul van den Boomen, coach in werkgeluk. Haar bedrijf zit in een transitiefase met alle bijkomende werkzaamheden: Een nieuwe website mét eigen animatiefilm, een nieuwe propositie met nieuwe naam (Toptimism at work).
  Hoe combineert ze haar ambities met haar privéleven? Kan je eigenlijk wel genieten van het hier en nu als je zo druk werkt aan een toekomstvisie? 
  Inmiddels is ze ervaringsdeskundige, dus lees vooral verder!

  LEES MEER

  Tags:

 • 26/03

  2016

  Johan Cruijff

  Johan Cruijff

  Een ontmoeting

  In 2013 gaf WindPublishing een stripboek uit over de jeugd van Johan Cruijff. Uitgever Femmetje de Wind denkt terug aan hoe dat boek tot stand kwam. Voordat ik begon met WindPublishing huurde ik een werkplek in de Amsterdamse Pijp. Daar schreef ik aan mijn droom; een roman. In een vrij donker achterkamertje zat ook een tekenaar dagelijks te ploeteren op zijn droom. Op een dag liep ik bij hem binnen, gefascineerd door zijn toewijding. Hij stelde zich voor als Rudi Jonker en vertelde dat hij letteraar was, maar in dat vak was nog maar weinig te doen, laat staan iets te verdienen. Nu maakte hij stripfiguurtjes op de computer.

  LEES MEER

  Tags:

 • 22/03

  2016

  Verhuizen

  Verhuizen

  complete stress of een nieuwe kans?

  Op het WindPublishing blog laten we vrouwelijke ondernemers aan het woord. Deze week Marleen Martens, makelaar in Amsterdam. Ze houdt van huizen, maar als ze door een situatie in haar bedrijf op zoek moet naar een ander onderkomen slaat de stress toe. Liever was ze blijven zitten waar ze zat. Maar verandering biedt een ondernemer ook kansen... 

  LEES MEER

  Tags:

 • 14/03

  2016

  Mijn eerste keer

  Mijn eerste keer

  Oh, het boekenbal. Het roemruchte Literaire feest der feesten. Waar de norse schrijvers bijeenkomen. Waar ze onliterair losgaan. Of dronken. Of op zijn minst gedrag vertonen dat ze normaliter alleen bij elkaar fantaseren om hun personages cachet te geven.

  LEES MEER

  Tags:

 • 07/03

  2016

  Klaar voor de zomer met René Froger

  Klaar voor de zomer met René Froger

  Want straks moeten we weer letterlijk met de benen bloot!

  Het hangt in de lucht: De lente komt eraan, het is tijd voor verandering. Tijdens mijn ochtendritje naar kantoor zag ik zowaar de eerste krokussen zich dapper uitstrekken om de eerste zonnestralen op te vangen. Tijd om ons witte huidje en de overtollige winterkilo’s van ons af te schudden. 

  LEES MEER

  Tags:

 • 18/02

  2016

  De wederwaardigheden van een redactie stagiaire

  De wederwaardigheden van een redactie stagiaire

  door Danielle van Duijn

  Wow, wat een spectaculaire tijd heb ik bij Wind Publishing gehad! Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het werkbestaan is best wat zwaarder dan ik mij had voorgesteld. Werk je echt zoveel lange dagen? Kun je echt zenuwachtig zijn voor je allereerste werkdag? En houd je je echt bezig met hoe je overkomt op je werkgever? Ik vroeg het mij af, maar had van tevoren niet kunnen bedenken dat  al die aspecten hartstikke wáár zijn. 

  LEES MEER

  Tags:

 • 20/05

  2015

  Geslachtsverandering

  Geslachtsverandering

  Wat maken de vrouwen achter Wind Publishing zoal mee in hun leven? Wekelijks plaatsen wij een blog waarin een Wind-dame ervaringen deelt op het gebied van passie, vriendschap, gezondheid en liefde. Deze week schrijft Marjolijn over haar intrede bij Wind Publishing. 

  LEES MEER

  Tags:

 • 13/05

  2015

  Nooit meer eten

  Nooit meer eten

  Wat maken de vrouwen achter Wind Publishing zoal mee in hun leven? Wekelijks plaatsen wij een blog waarin een Wind-dame ervaringen deelt op het gebied van passie, vriendschap, gezondheid en liefde. Deze week is het de beurt aan onze online redactie stagiaire Jolien Marinus. 3 dagen detoxen. Hoe ging dat haar af?

  LEES MEER

  Tags:

 • 07/05

  2015

  Maak kennis met Juul

  Maak kennis met Juul

  Juul van Veghel is Account Manager bij Wind Publishing. Na haar studie International Business heeft ze internationale ervaring opgedaan met haar werk als Junior Consultant Inkoop op het hoofdkantoor van Lidl in Duitsland. In deze functie hield Juul zich bezig met category management en was ze de schakel tussen de inkoop-, actiemanagement- en marketingafdeling. Consumer behaviour intrigeert haar en is een belangrijke drijfveer in haar dagelijkse werk. Graag spendeert ze de weekenden in een van haar favoriete steden: New York, Madrid of Londen. Daarnaast is ballet haar grote hobby en is ze vaak te vinden in de balletschool. Maak kennis met Juul...

  LEES MEER

  Tags:

 • 01/04

  2015

  1 april

  1 april

  De oudste bron die wij kennen en melding maakt van een 1 aprilgrap is afkomstig van de dichter Eduard de Dene en dateert van 1561. De titel van het gedicht luidt: Refereyn vp verzenderkens dach / Twelck den eersten April te zyne plach. Oftewel, een refreintje over verzenderkensdag, dat nou eenmaal op 1 april placht te zijn. Vrij vertaald. Een edelman neemt op deze dag zijn knecht eens goed in de spreekwoordelijke oot door hem op pad te sturen om inkopen te doen voor een bruiloft…die niet plaats zal vinden. Het idee is dus oorspronkelijk dat je iemand ergens naartoe ‘zendt’, (vandaar: verzenderkensdag) waar hij niets te zoeken heeft: inmiddels is dit verbasterd tot vele varianten op het slachtoffer in de luren leggen.

  LEES MEER

  Tags:

 • 16/03

  2015

  8 vragen aan Jolien

  8 vragen aan Jolien

  Sinds 1 februari is Jolien Marinus stagiaire bij Wind Publishing. Ze versterkt de online webredactie voor wendyonline.nl. Jolien zit in het derde jaar van de studie journalistiek in Zwolle. Naast haar studie is ze hoofdredactrice van het blog zeihij.nl en onderdeel van het studentenbedrijf verhaalhalen.nl. Om kennis te maken met Jolien, vult ze de volgende zinnen aan. Sinds 1 februari is Jolien Marinus stagiaire bij Wind Publishing. Ze versterkt de online webredactie voor wendyonline.nl. Jolien zit in het derde jaar van de studie journalistiek in Zwolle. Naast haar studie is ze hoofdredactrice van het blog zeihij.nl en onderdeel van het studentenbedrijf verhaalhalen.nl. Om kennis te maken met Jolien, vult ze de volgende zinnen aan. 

  LEES MEER

  Tags:

 • 05/03

  2015

  Druk, drukker, drukst, maar straks niet meer

  Druk, drukker, drukst, maar straks niet meer

  Last van het chronische Altijd Druk-syndroom? Je bent de enige niet. In de huidige maatschappij komt zoveel informatie op ons af en verwachten we zoveel van onszelf, dat we het nauwelijks kunnen bolwerken. Misschien zijn we er ook helemaal niet voor gemaakt om zoveel mogelijk tegelijk te doen, zou je soms kunnen denken. Geen gekke gedachte: hoe veel er op technologisch gebied ook is veranderd de afgelopen tientallen jaren, wijzelf zijn er evolutionair nauwelijks tot niet op vooruitgegaan. 

  LEES MEER

  Tags:

 • 12/02

  2015

  De romantiek van Valentijnsdag

  De romantiek van Valentijnsdag

  Valentijnsdag? We vinden het vaak maar een commercieel gebeuren. Maar ondertussen zoeken we massaal naar een romantische date of verwachten we op zijn minst rozen en chocolade van onze partners. Maar is dat wel zo realistisch? 

  LEES MEER

  Tags:

 • 05/02

  2015

  Multitasken, hoe doe je dat?

  Multitasken, hoe doe je dat?

  Vlug schuif ik een ‘restje’ witte rijst van gisteren naar binnen. Wat héérlijk dat ik vanavond niet hoef te koken en lekker goedkoop ook. Korte berekening: ik rekende gister 13 euro af bij de afhaal Indonees, dus eigenlijk heb ik voor 6,50 gegeten vandaag. JIPPIE! Het lukt mij zelf nog niet eens om voor dat geld een fatsoenlijke maaltijd te koken, bedenk ik me.

  LEES MEER

  Tags:

 • 28/01

  2015

  Hekel aan lege woorden

  Hekel aan lege woorden

  Daar zit je dan, of beter gezegd – lig je dan. Ziek op de bank na een avondje wine & dine met de girls. Ik rek me nog een keer uit, neem nog een slok vitamine water en staar naar mijn virtuele vriend.

  LEES MEER

  Tags:

 • 09/01

  2015

  Toch nog maar een keer…over die ellendige voornemens

  Toch nog maar een keer…over die ellendige voornemens

  Wij mensen worden gekenmerkt door onze voorspelbaarheid. Het top-tien-lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar is al sinds de jaren tachtig niet meer veranderd, met steevast in de top drie alles wat gerelateerd is aan gezonder leven. Onder dat mom dichten wij ons de vrijheid toe om in december ‘nog één keer’ helemaal los te gaan op alles wat god en Sonja Bakker ons verboden hebben. Nog één keer, want volgend jaar gaat het dit keer en-nu-wel-echt lukken. Dus eten we ons met Kerst misselijk aan de pasteitjes, worden we met de jaarwisseling nog één laatste maal belachelijk dronken en hijsen we nog een keer ‘de laatste sigaret ooit’ leeg. Om op 1 januari alle goede voornemens nog één dagje uit te stellen, want zoals mijn immer aangeschoten tante Gerda op de familieborrel van 1 januari gilt: ‘Het nieuwe jaar begint pas echt op 2 januari, hoor jongens!’

  LEES MEER

  Tags:

 • 17/12

  2014

  De zoektocht naar geluk – een interview met Wendy van Dijk

  De zoektocht naar geluk – een interview met Wendy van Dijk

  Wat kunnen we in het jaar 2015 allemaal verwachten?
  "Véél! We gaan vol door met waar we mee bezig waren, met The Voice (kids), Obese en Moordvrouw, daarnaast ga ik met kinderarts Hugo Heymans zieke kinderen helpen in Diagnose Gezocht én ga ik met Johnny de Mol een nieuwe talentenshow doen met óók weer kinderen. Ik heb daar zo’n zin in! En natuurlijk gaan we online en via mijn blad op zoek naar geluk!” 

  LEES MEER

  Tags:

 • 10/12

  2014

  Geluk

  Geluk

  Ultiem geluk is moeilijk te bereiken, omdat er veel factoren zijn die hier invloed op uitoefenen. De perfecte baan, een leuke vriendengroep of een fantastische relatie; het is niet genoeg wanneer er geen balans is tussen deze factoren. Soms is deze balans vrijwel onmogelijk te bereiken, en is de belangrijkste vraag waar onze prioriteit ligt. Verkies je een uitdagende job boven het wonen in de stad waar je hart ligt? Verhuis je naar een verre liefde of blijf je veilig in de buurt van familie en vrienden?

  LEES MEER

  Tags: